SMILTSĒRKŠĶU OGU PRODUKCIJA IMUNITĀTEI UN SPIRGTUMAM.

Viena no Latvijas dabas bagātībām – smiltsērkšķis, pēdējos gados ir atkal kļuvis aktuāls un cilvēki steidz to uzņemt savā uzturā un visādi citādi izmantot savas veselības un labsajūtas uzlabošanai. Lai arī par smiltsērkšķiem ikdienā dzirdam salīdzinoši nesen, tas nebūt nav modes kliedziens. Dzīvojam laikā, kad apkārt ir tik daudz visa kā, ka dažkārt neviļus aizmirstam, ka apkārt mums jau dabā ir atrodams viss nepieciešamais, kas vajadzīgs labam uzturam un veselībai. Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais un smiltsērkšķis noteikti ir viens no tiem. Mūsdienās ir iespējams iegādāties dažādus smiltsērkšķu produktus, lietojamus gan uzturā, gan skaistumkopšanā. Mūsdienās dažādus smiltsērkšķu ogu izstrādājumus ir iespējams iegādāties gan bio veikalos, tirgū un arī pie ražotājiem, pasūtot preces internetā ar piegādi mājās vai uz tuvāko pakomātu.

SMILTSĒRKŠĶU OGU UN EĻĻU LIETOŠANA UZTURĀ.
Jau senās pasaules civilizācijas smiltsērkšķus izmantoja gan medicīnā, gan pārtikā. Šīs smiltsērkšķu ogas ir lieliska iespēja ēdiena garšu padarīt bagātīgāku ne tikai desertiem, bet arī pamatēdieniem. Iespējas smiltsērkšķus izmantot desertiem, netrūkst. Lielisks pankūku pildījums, želeja un marmelāde, kas noteikti iepriecinās arī mazos ēdājus, pīrāgi, kokteiļi un tējas, smūtiji – šo sarakstu varētu turpināt un turpināt. Putnu un cūkgaļas ēdieniem kā lieliska piedeva kalpos ne tikai smiltsērkšķu marināde, kurā pirms tam ir marinēta gaļa, bet arī dažādas siltās un aukstās mērces, čatniji un piedeva salātiem. Arī smiltsērkšķu etiķa pagatavošana būs lielisks veids kā uzlabot garšu dažādiem ēdieniem, tajā skaitā veģetāriešu un vegānu maltītēm.
Ziemas krājumu gatavošanā, smiltsērkšķis var būt lielisks palīgs. Mērces un dažādi ievārījumi, marinējumi ir tikai maza daļa no visa, turklāt, smiltsērkšķu eļļa ir lielisks, vitamīniem bagāts konservants.

KĀDU PRODUKCIJU IR IESPĒJAMS ATRAST?
Smiltsērkšķu sula un smiltsērkšķu eļļa ir populārākie, no smiltsērkšķiem gatavotie produkti. Visus šos produktus var izmantot ēdienu gatavošanā, kā uztura bagātinātājus, vai pat skaistumkopšanas procedūrās, lai savu organismu ar vitamīniem lutinātu arī no ārpuses. Sulas un eļļas ir salīdzinoši augstā koncentrācijas līmenī, tādēļ vienā lietošanas reizē nav vajadzīgs liels produkta daudzums. Ogas, eļļas, sulas un pat saldēti sulu kubiņi ir nopērkami dažādos tilpumos un pērkot vairumā, vienmēr ir pieejama zemāka cena par vienību. Cenas ir dažādas – puslitrs sulas maksā, aptuveni, 3,50 eiro, savukārt eļļa, aptuveni 7-8 eiro par 250 mililitriem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *